Niseko Ski Week Festival

Få förknippar Japan med något annat än manga, anime, sushi och ramen nudlar. Låt inte Tokyos bländande neonsken överskugga de facto att Japan är ett avlångt land från tropiska södern till vintriga nord. Om du vill uppleva skidåkning av världsklass, kolla in skidorten Niseko i Hokkaido, Japan. Här finns nyfallen pudersnö, varma källor, god japansk vällagad mat, teceremonier och inte minst en storslagen kultur med uråldriga traditioner. Missa inte “Niseko Ski Week Festival” i norra Japan. Den går av stapeln nästa år 2020.

Niseko Ski Week Festival

Väljer du att spara ihop pengar och ta dig hit kommer du inte att bli besviken. Här finns nämligen allt en skidbesökare kan tänka sig och lite till! Aktiviteterna att välja bland under Niseko Ski Week Festival i norra Japan är som ett smörgåsbord. Utbudet av restauranger, food trucks och afterski är stort och lägg därtill en fantastisk skidåkning! Här kan du prova att göra en traditionell sushi till lunch (erfarna sushi kockar kommer att instruera dig hur du lyckas göra den perfekta sushin) och efteråt kan du bege dig ut i pisten mätt och belåten! Eller varför inte prova ett traditionellt bad i en varm källa efter en heldag i slalombackarna? Ett besök på ett japanskt badhus kommer att ge dig en inblick i en lång tradition som än idag är en samlingsplats för både unga och gamla. Prova på isfiske, karaoke, dagsutflykter med skoter eller slappa och sjunk ner i en fåtölj på en av afterski loungerna och sippa på någon av de goda japanska ölsorterna.

Är inte Japan dyrt?

Flertalet har en uppfattning om att Japan skulle vara väldigt dyrt, men faktum är att det inte är dyrare än vad en svensk skidresa till Åre eller Sälen landar på i prisnivåer, när du väl är på plats. Lägg därtill att kvalitén på mat, boende och service är mycket hög i Japan. Du får helt enkelt mer för pengarna i Japan än i Sverige.